Neste gang tør du neppe sitte hjemme…..

Sju lystige drauger fra Nidaros
Skranglet sørover for dykkekos
Sola skein, sikta va god og ingen vart klein
Oss åt og drakk, skratta oss skakk
Det her va bra
Att kjem oss ein da!
En godt sammensatt gjeng dro sørover med utsikter til topp dykking og noen gode dager i jugendbyen som også byr på vrakdykking i verdensklasse.
Mat er en stor og sentral del av enhver draugtur. Menyen var noe av det som ble grundigst planlagt, da utskremte drauger faktisk måtte kjøpe inn varer i forkant. Middagene var slike lekkerbiskener som Fesk i tomatsaus (Bacalao på fint). Stekt kylling i krem og bananer havnet på menyen fordi noen mente å huske at det ikke var uspiselig. Det viste seg å være genialt godt, og noteres for senere bruk. Eneste aberet var at det ble kjøpt inn matfløte, som ikke lot seg vispe i særlig grad. Kremfløyte ble sporenstreks kjøpt inn og matfløten kom godt med i neste middag; potetball med rotstappe (og plenty med fløyte) og dunger med Bacon. Draugene slepte seg normalt fra middagsbordet rett etter midnatt i klubbens fantastisk romslige lokaler.
De rente dykkemessige høydepunktene var vrakdregging med laserpresisjon. Linje rett ned på hekken på Consul Carl Fisser må sies å være luksus. Ekstrem sikt. Riddervold kunne beskues i full lengde, fra hekken til der baugen stuper ned i mudderet. Og en fin tur til Skodjestraumen. Dessuten var det naturdykking på vrak. Faktisk ble det tidvis et problem å finne buddyen bak all fisken.
Noen nye utfordringer kom også seilende. Feks er bussen noe stor for å kjøre sightseeing i sentrum av en by, så vi ser gjerne muligheten for å kunne strømlinjeforme den ytterligere ved feks å kunne legge flat lanterna, dykkeflaggløsningen kan også klart forbedres da det ble utvist enorm kreativitet for å få flagget opp, med varierende hell.
Med hilsen
• Rosadraugen. Lett kjennelig både over og under vann. Forkjærlighet for hveteboller med grillkrydder og ost.
• Planleggingsdraugen. Gjorde ett forsøk på å innkalle til planleggingsmøte en dag, ble totalt oversett. Lot deretter humla suse og putret videre i avslappet stil på sin RB.
• Badedraugen. Hadde noen merkelige ideer om å gå i vannet uten tørrdrakt, helt frivillig. Klart i forkant av facebooktrenden.
• Fotodraugen. Var sjelden å se på bunn uten selv uten kamerahus og noen lange blekksprutarmer av et videolys. Til tider sterkt plaget med linselus, løste det elegant med å svømme dypere.
• Rustdraugen. Trives best når drakten er innsmurt i sjatteringer av korrodert jern. Forsvant inn i de trangeste og mørkeste hull med et digert glis bak ventilen.
• Maskedraugen. Bruk av totalt tre masker i løpet av ett dykk må være ny rekord, derav ett bytte under vann.
• Ferskingsdraugen. Undertegnede nødrimsprodusent og førstereisegutt. Mektig imponert.
Opprinnelig skrevet av: Tor Erling Vassrusten


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem