På juletur med Draugen

Desemberturen er en av de turene som har vært fast gjennom mange år i Draugen. Flere år har vi vært på bryggen på Kvenvær, men i år ble turen lagt til Knarrlagsund.

Som oftest har vi med oss kompressorer og båter på turene. Det krever litt forberedelser og arbeidsfordeling. Til gjengjeld har vi da båter som er godt egnet for dykking og kan styre som vi ønsker med tanke på fylling av luft og Nitrox.

God mat i godt lag

Ikke mindre enn 15 drauger ble med på årets siste tur. På turene blir oppgaver som handling og matlaging til ulike måltider fordelt på alle som er med. Middagsansvarlige for lørdagsmiddagen, Eilif og Lisa, syntes det var på sin plass med litt julemat og laget derfor et nydelig pinnekjøttmåltid.

Kaldt, men fint

Desember er naturlig nok en kald måned, så juleturen er ikke den turen hvor det blir skviset inn flest dykk i løpet av helga, men alle som vil får dykke så mye vi rekker. Vi dykket blant annet i Gryta, som er ei bukt i en strøm hvor det er mye anemoner og nelliker.

På utsiden av Hestøya fant Trond-Einar og Ståle ryggvirvler etter en hval. Ellers var det en god del breiflabb i området.

Vi gjorde et nattdykk på sørsiden av Nordøya hvor vi så mye makro-liv og blant annet åttearmet blekksprut.

Svømmende børstemark
Tiarmet blekksprut

Vi avsluttet helga med et dykk innaskjærs, ikke så langt fra Teistholmen hvor vi plukket kamskjell.


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem