Med Draugen til Middelhavet

Hva kan gå galt når Draugen drar til Malta med ingen ringere enn Jesus som dykkeguide og Eilif som primus motor?
Svaret er opplagt; intet. Riktignok så det ut til at noen måtte bli igjen på Værnes ved avreise, og alle på Malta ved hjemreise, men sånt takler vi i steget.

[imgH1279]Etter å ha overbevist guiden under prøvedykk i Blue Grotto at vi hadde oppdriftskontroll nok til å unngå propellene til turistbåtene i overflata, fikk vi legge på svøm til Um El Farouk som er et 110 m langt tankskip senket på 36 m som dykkemål og kunstig rev. Vraket ble behørig penetrert både i maskin- og lasterom, og uten at dykkeguiden Jesus nødvendigvis fikk være med på alt. Wied iz Zurrieq bød også på veggdykk med krystallklar sikt. På Cirkewwa Point stod dykkebussene tett i tett, og vitner om en av de mest besøkte dykkeplassen på Malta. Her tok vi turen innom vraket Rozie, svømte under The Arch og hilste på The Madonna.

[imgV1283]Fine dykk, men skal vi likevel driste oss til å komme med en anbefaling så må det være å dra til Gozo. Azure Window, den ikoniske klippeformasjonen i kalkstein, kollapset som kjent tidligere i år, og har etterlatt seg et dykkemål i særklasse med sine svære kampesteiner, grotter og trange kløfter til å svømme gjennom. Inland Sea raget i sin tid på Cousteaus ti-på-topp liste, og det skjønner vi godt. Å svømme ned The Chimney for så å ta turen inn i Coral Cave gjør dette til en magisk dykkeopplevelse. Det er helt greit å ligge på sikkerhetsstoppen og studere blekksprut og stone fish på nært hold eller titte ut gjennom The Blue Window. Ekstra stas var det at Even – vår ferskeste dykker ble med på siste dykket, etter å ha bestått Open Water med glans (se bildet). Gratulerer og velkommen i klubben! Og når vi først er inne på anbefalingene; vi gir fem stjerner til Jonathan og crewet på Dive Deep Blue Malta. Helproft dykkesenter, og passe pragmatisk for en gjeng individualister under vann.

[imgH1281] Over vann manglet det heller ikke på opplevelser; drauger har kresne ganer og de fikk både vått og tørt. Når bussen først går på Malta så er det fint å være turist enten du vil sose rundt på hylleblomstbar i hovedstaden Valetta, ligge på stranda i Anchor Bay, nyte fin vin på vingård, eller bombe selfier i middelalderbyen Medina. Vi har også lært at det er lurt å lese anmeldelsene på Trip Advisor før man booker hotell, at åttiåringene fra England ser på Buggiba som sitt Magaluf, og at Elvis faktisk lever og bor på Malta.

Sist, men ikke minst; tusen takk til Eilif som organiserte hele opplegget. Nå gjenstår det bare å få tørket den illeluktende våtdrakta og planlegge neste reisemål…

Takk for turen!

Foto: Eilif Fredriksen og Rune Alterskjær
Opprinnelig skrevet av: Kjersti Møller


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem