Kvenværeturen 2017 – Not the same procedure….

Når desembermørket tar overhånd og julegavestress truer med å påføre dykkerne i klubben varige tørrleggingskader, kjører vi vår årvisse tur til Kvenvær. Ofte er dette en tur der mange nøyer seg med ett dykk eller kanskje to. Men denne gangen var de fleste i vannet 4 ganger og fikk rått betalt med 30 meter sikt og gode opplevelser både over og under vann.
Det som var som det pleier var overnattingen i bryggene på Kvenvær. 2 sengs rom og oppredde senger i vannkanten, tilgang til garasje for utstyrslagring og brygge rett utenfor vinduet gjør logistikken så enkel som den kan bli. Det er en turvant gjeng vi drar med så det meste går på skinner underveis. Vi har rigget fyllestasjon, sjøsatt båt og er klar for det første dykket før folk i byen rekker å si fredagstaco.

Gullrekka vår startet med et nattdykk på Tommyskjæret, oppkalt etter et medlem som har hatt en uheldig episode med en påhengsmotor akkurat her. En flott vegg med rikelig liv. Og med sterke gode Hid og Led lykter fikk vi raskt konstatert at her er det god sikt. Vi avrundet kvelden med fiskesuppe, foccacia og blåskjell og et par gode glass.

Lørdagen opprant med fellesfrokost i rorbua og deretter kjørte vi ut samtlige dykkere raskt og effektivt. Turmål var Steindraget, en kløft med store steiner og mye tare som fortsetter ut til en fantastisk vegg ut mot storhavet. Med lite vind er dette en flott plass. Tareskogen begynner å synge på siste verset, men vi fikk se 2 flotte hummere i en slags standoff og fikk en fin avslutning i taren på innsida av skjærene, der nakensneglene koser seg.

Lunsjkokkene disket opp med tomatsuppe, mens kompressorene putret og gjorde klar for ny dykking med avgang tidlig ettermiddag. Det ble et nattdykk på en ny plass for mange. Plassen har et klassisk trappefall, sandbunn og noen vanvittige mengder kamskjell. Mye fint småliv viste seg også frem i mørket.

Som vanlig ble det igjen disket opp med strøken middag, denne gangen langtidskokte oksestykker med en spenstig curry til. De fleste koste seg også med litt godt i glasset og samtaler om alt fra påhengsmotorerer til amerikansk politikk surrer rundt sofabordet samtidig som noen tok en runde i badstua.

Frokostgjengen byr på laks og eggerøre fra ganske tidlig søndag morgen. Deretter ble det dykking på 2 forskjellige steder. Halvparten fikk seg et flott strømdykk i Hernestraumen, mens en annen gruppe valgte seg et veggdyk før en litt sen lunsj, pakking og hjemreise.

Vi sikter alltid på gode opplevelser under og over vann i Draugen. Husk å sjekke ut bildegalleriet på vår åpne facebookside: https://www.facebook.com/draugenfmk/

Ikke medlem enda? Vel, det er på tide!

Bildet er tatt av Hege Røkenes
Opprinnelig skrevet av: Eirik Kjos


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem