Under bakken i Sverige

Nok en gang dro Draugene med mest ullundertøy til Borlänge og Tuna Hæstberg for å dykke både under bakken, under tak og inne i fjellet i den nedlagte jerngruven. Nytt av året var en utvidet satsing på video, og et restaurantbesøk på en plass der de hadde hvit duk. Men vi sviktet heller ikke CocoThai og Konsum.
11 dykkere i 3 biler med 3 tilhengere skulle egentlig tilsi god plass, men så enkelt er det som kjent ikke. Ullundertøy og videoutstyr tar stor plass. Spesielt når det skal være med nok lys til å varme opp vannet et par grad fra ellers litt småkjølige 3-4 grader. Det hjelper heller ikke på at gruvedykking betyr ganske solide flaskesett og nok ekstraflasker til å kjøre en tre fire grunnkurs på rappen uten å fylle.
Som vanlig lar vi oss imponera over det som minner mistenkelig om et dykkesenter med nitrox 30 på kran, store flytebrygger med benker for utstyrsrigging, heiskapasitet for alt utstyret i 2 løft og ikke minst en varmestue for det svenskene kaller å fika. Altså til maten mellom dykka.
Men i Tuna er det rom for alle. I fjor ble lyssettingen i flere av områdene der det er fritt vann over dykkerne så god at nå kan caverndykkere eller grottedykkere med sertifikatbegrensingner også få seg en fin tur. Så om du har lyst på en opplevelse utenom det vanlige, gresk, thai og kinamat og usedvanlig hyggelig vertskap så sett av februar neste år også. Men med en såpass lang kjøretur er de fleste instilt på å dykke på sitt eget nivå for å utnytte tiden, så planlegg gjerne å ta med en buddy på ditt eget nivå.
Traileren fra videoproduksjonen kan du se her:

OG om du vil ha 20 minutter med gruvebliss kan du laste den ned her:


Opprinnelig skrevet av: Eirik Kjos


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem