Trønderbataljonen dominerte uke 33

Også i år var Trønderbataljonen hjertelig tilstede i Plura, på det årlige treffet til Norges Grottedykkerforbund.
Til sammen 13 drauger var innom Plura i år. Bjørn Olav strålte kanskje mest av alle da han hadde fullført IANTD Cave – kurset. Gratulerer så mye! Det er et av de mest krevende kurs en sportsdykker kan ta. Også vi andre koste oss i finværet. Solen skinte hele uken og det var shortsføre hver dag. Natten derimot – det ble registert temperaturer ned mot -2 – isen lå skinnende hvit over teltleiren. Bare luksus-camperne med ovn i teltet kunne unngå å bruke ullundertøy i soveposen. Roar og Trond Einar anekterte Ståle sin ovn. De passet på å fyre den opp hver ettermiddag, før Ståle rakk å ta ovnen tilbake. Det blir kanskje ikke så lett å få låne den en annen gang.
Dykkingen i Plura var spektakulær, som vanlig. De voldsomme dimensjonene imponerer meg aller mest. Særlig inntrykk gjorde dykket hvor jeg hadde med ikke mindre enn 5 buddyer – alle med betydelig mer lys enn en gjennomsnitlig sportsdykker. De scootra rundt, høyt og lavt og presenterte mange flotte formasjoner som ikke jeg hadde lagt merke til før (se bildet). Øyvind, Tommy, Hallgeir, Rune m.fl. brukte adskillige dykk på å gjøre en ny oppmåling av grottesystemet. Dette er et krevende og nitidig arbeide, til glede for oss turistgrottedykkere som liker å komme til ferdiglagte og -merkede liner. Noen dykket i Røyrvik og Litjåga, der det er betydelig trangere. Det ble lagt nye liner begge steder.
Opprinnelig skrevet av: Kåre Telnes


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem