Dramatisk start på Rørvik-turen!

En fin frue fra Byåsen undervurderte grovt lengden på Roars Hummer og Jørgens henger. Under en mislykket forbikjøring ble bilen hennes klemt mellom autovernet og hjulet på hengeren. Til alt hell ble hverken hun eller barnebarna i baksetet skadet. Hengeren var desverre ikke kjørbar etterpå.
Kjekke-Rune og undertegnede ankom Rørvik i lav ettermiddagssol. Jeg hadde nettopp hentet en 11 meter lang aluminumsbåt med vannjet. Den hadde vi fått låne av Rørvik Aquaservice! Tusen takk, det var utrolig sporty!! Det skulle siden vise seg at turen ville ble helt avhengig av denne båten. Etter 4-5 «prøvelandinger» mot en godt fendret betongbrygge, våget jeg meg inn i Rørvik havn. Jeg klarte å legge til uten skader på båt eller brygge. Kanskje fordi innehaveren var lynraskt ute med et par ekstra fendre? Vi tok leiligheten til Rørvik robuer i øyesyn og konkluderte at standarden var i overkant av hva vi er vant til på Draugturer. Et par hundre meter til nærmeste pub og butikk er også fasiliteter som vi visste å sette pris på. Vi konkluderte raskt – litt for raskt – at denne turen hadde fått en usedvanlig bra start. – La oss ringe Roar og dele gleden med ham!
– Vi har hatt en liten happening i flettefeltet etter Væretunellen, mumlet Roar litt betuttet i telefonen. Jeg skjønte fort at dette ikke var tiden for flere utredninger. Referatet fikk komme siden. Jørgen møtte sporty opp på vektstasjonen og tok seg av redning av hengeren. Dermed kunne Roar og passasjerer hans fortsette turen mot Rørvik, dog uten båt. Tusen takk, Jørgen!!
De øvrige turdeltakerene ramlet inn utover kvelden, glade for å være fremme. Strupene ble forsiktig læsket. I tretiden ankom omsider Roars Hummer. Den ble sirlig lukeparkert 1 meter fra Fredriks hodepute. Til frokost dagen etter kunne vi tydelig se at Fredrik ikke hadde fått den skjønnhetssøvnen han trengte.
Generasjonskiftet er begynt å gjøre seg gjeldende i Draugen! Jeg ante litt misfornøyd mumling blant de yngre deltakerene da jeg skramlet med frokostbestikket klokken 9. Lang turerfaring tilsier at det blir ikke middag før langt på natt når alle skal ha 2 dykk først. Turen gikk til Nerva og deretter til Ottersøy-strømmen, to sikkerstikk når man dykker i Rørvik. Vi var heldig med strømmen og fikk en skikkelig «luftetur». På kvelden ble generasjonsskiftet igjen et tema. Et par av de yngre deltakerene introduserte medlemskategorien FFF – Feit Førti og Ferdig. Kjerstis motangrep ble en dyp psykoanalyse av turens yngste deltager. Han var ikke så tøff da hun omsider anså seg ferdig med ham. Takk Kjersti!
Lørdag dykket vi på Råholmsskjæra, vest for Rørvik. Her var det svært god sikt! Etter utallige oppfordringer ble det reprise i Ottersøy-strømmen på kvelden. Siste dykket på søndag ble på Nerva igjen, siden Draugbussen ikke var tilgjengelig for å bringe oss til Blfåfjell/Sekstant, som planlagt.
Fine dykk, god mat og drikke, brukbart vær (ingen særlig vind i hvert fall) gjorde sitt til at turen ble vellykket. Vi kommer sikkert tilbake. Takk for turen alle sammen!
Flere bilder kan dere se her: http://www.draugen-fmk.no/visBildemappe.php?id=48
Opprinnelig skrevet av: Kåre Telnes


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem