Draugen suverent største klubb i Plura i år!

Øyvind og Tommy holdt cavern-kurs og til sammen 13 (!) drauger var innom den årlige grottedykker-campen i uke 33.
Blant ca 60 dykkere fra Norge, Finland, Sverige, England og Mexico var det i år hele 13 drauger. Øyvind og Tommy var instruktører på ett av de to cavern-kursene som ble arrangert. Harry, Bjørn Olav, Rune R, Fredrik og undertegnede ble alle nye cavern-dykkere. Takk til Øyvind og Tommy for et kjempeflott kurs!
Undertegnede ble, som så mange ganger før, veldig ivrig og hoppet like godt på et IANTD cave-kurs som akkurat hadde begynt. Etter 22 dykk på 8 dager og nesten 5 kg varmende fett fattigere, var jeg mange opplevelser og enda et sertifikat rikere.
Plura – også cavernsonen – byr på unike naturopplevelser. Jeg fikk saltvann i øyekroken da jeg lå der og ventet på at de andre skulle gjøre ferdig en øvelse. Ut fra et mørkt hull i den andre enden av den majestetiske fjellhallen kunne jeg ane et lys som nærmet seg. Et minutt senere materialiserte det seg tre dykkere og hele cavernsonen lå plutselig badet i lys. Et fantastisk syn som kommer til å bli husket lenge, selv om jeg ble pepret med nye inntrykk hele resten av uken også. Bare naturen er god nok grunn alene til å melde seg på cavern-kurs.
Jeg er også overbevist om at selv rutinerte fritidsdykkere vil kommer tilbake fra et slikt kurs med forbedret svømmeteknikk, bedre oppdriftskontroll (jada, jeg trodde også at jeg hadde god oppdriftskontroll) og en større evne til å mestre stressituasjoner. Å ta et cavern-kurs er et av de beste tiltakene du kan gjøre for å bli en tryggere dykker.
En tredje grunn til å ta turen er det gode miljøet. Akkurat som reklamen hadde lovet, var det bare blide mennesker der oppe. Best av alt – det fantes intet gruppepress for å utføre dykk du ikke var komfortabel med. Hvis du vil avbryte dykket snur buddyene sammen med deg (solodykking er ikke noe tema). Ingen spør deg hvorfor du avbrøt. Du forteller det hvis du har lyst. Her har vi noe å lære. Draugturer skal også være helt fri for gruppepress!
Jeg har fått lov av Marianne å dra tilbake neste år – så uke 33, 2009 er allerede booket. Meld deg på cavern-kurs og bli med da vel!
Opprinnelig skrevet av: Kåre Telnes


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem