Camp Plura 2015

Kanskje er det bare et utrykk for den gode økonomien, eller har Draugene blitt litt mykere i kanten? I år var det mange nye telt, fyringsløsninger for både drakt og telt, og opptil flere campingvogner med fortelt i sving under NGDF´s grottedykkertreff i Plura.
Som vanlig var Draugen største klubbmiljø på treffet, men vi vant kanskje ikke festen, siden enda flere valgte å ha med seg barna i år.

[imgV1259] For å illustrere poenget gjengir vi en samtale mellom referenten og et anonymt medlem i komfortklubben uken før avreise som forløp omtrent slik:- Hei, du nå har jeg fått den nye drakten med el-varmepluggen integrert i innløpsventilen. Den ble bra. – Oi, ja det vil jeg også ha. Jeg ringer fue, tror du jeg får den før vi skal reise? Åssen ble det nye teltet forresten? – Joda, veldig bra, soverom til barna og greier! – Jaja, vi har nå leid campingvogn i år. Referenten er litt slukøret, men så kommer han på den fulle flasken med argon han har i ermet og kontrer elegant. -I år blir det forresten argon i drakta….

[imgH1258]At mange drauger har svart belte i komfortabel camping kommer ikke som noen overraskelse, men i år var altså utstyret betydelig oppgradert både på overnattingsfronten og i vannet. Turens fotograf var blant annet utstyrt med ny automagisk fyring i sin nye gamme og referenten kompenserte manglende campingvogn med et antall pressenninger og rigger på høyde med det klubbens tidligere mester i rigging av teltplass (nå med campingvogn) presterte. En rogalending i telecombransjen som velger å forbli anonym hadde både ny lavoo, ny vedovn, nye liggeunderlag og feltsenger. Han var tilogmed på vestlandet en tur for å prøve den i skikkelig regnvær før Plurauka.

[imgV1257]Dykkingen i år startet med noe redusert sikt og litt surt vær, men utover i uken ble sikten progressivt bedre, og været viste seg fra sin aller beste side. Det ble dykket, diskutert og servert bålmat ut i de små timer. Også to herrer hvorav en som tidligere har hatt problemer med å sette opp lavooen før leggetid, klarte seg usedvanlig bra på overnattingsfronten i år.

[imgH1260]Og med så mange pressenninger, fortelt og campingvogner satte heller ikke noen våte kvelder en demper på mulighetene for hyggelige samtaler med litt godt i glasset. Også i år var det tid til tørrgrotting og noen finske dykkere tok tom lunsjen i luftkammeret i Plura på medbragte stoler med kokeutstyr transportert inn i scooter-rør.

Alle UW bilder er tatt av vår eminente fotograf Øyvind Hegle
Opprinnelig skrevet av: Eirik Kjos


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem