Vellykket Rørviktur!

En liten, men ekslusiv samling Drauger hadde en kjempehelg i Rørvik!
Vi var syv stykker som dro til Rørvik for hyggelig lag og dykkeopplevelser i toppklasse.
Dykkingen ble innledet med et dykk på Blåfjell. Sivert fra Nerøydykk var leid inn som båtfører. Sikten var grei og lovordene satt løst etterpå. Blåfjell står rett på sandbunn på 30 meter. Dybden gjør at det ikke er et nybegynnerdykk, men veldig krevende er det heller ikke. I brakkvann i en skjermet bukt er vraket særdeles godt bevart. Allerede klokken 12 var vi på vei tilbake for å fylle luft. Samtidig hentet vi Lisa Marie – den ultimate dykkebåt. Nerøysund Aquaservice var også i år så generøse å låne bort båten sin, som vanligvis brukes til ROV-oppdrag langs trøndelagskysten.
Dykk nummer 2 (og 3) ble gjennomført i Klungvikstraumen (feilaktig kalt Ottersøystraumen av mange). Vi traff perfekt både med månefase og tidevann. Det ble det heftigste strømdykket i hvert fall undertegnede har hatt her. Vi ble feid gjennom sundet på under 10 minutter. En video fra dykkene finner du her:
http://www.seawater.no/marianne/Klungvikstraumen2010.wmv (Takk til Marianne!)
Lørdag ble det nytt vrakdykk, Nerva denne gang. Også dette er et «obligatorisk» dykk når man er i Rørviksområdet. Før ettermiddagsdykket måtte de ivrigste en ekstra tur i Klungvikstraumen før et blomsterdykk rundt et tilfeldig skjær i nærområdet. Mørket senket seg og vi var ikke oppmerksomme på all taren som fløt i sjøen. Kjølevannsinntaket gikk tett og vi måtte putre til havn i 5 knop, for å unngå overoppvarming av motoren. Morgenen etter ble kjølevannet rengjort og vi var klar for et siste dykk, søndag formiddag.
Kveldsunderholdningen ble sikret, først og fremst av Klas og Eivind. Førstnevnte holdt introduksjonskurs i ølsmaking for ivrige, men kanskje ikke veldig konsentrerte drauger. Eivinds anekdoter fra sin ungdomstid nordpå bidro nok til det…
Flere bilder fra turen finner du her: http://www.draugen-fmk.no/visBildemappe.php?id=62
Opprinnelig skrevet av: Kåre Telnes


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem