Backstreets Back in Kristiansund

Denne helga dro 12 Drauger til nordvestlandets skatt, Kristiansund.
Vel framme ved reisemålet allerede klokken 17, var en flott og minnerik biltur tilbakelagt. Ved hjelp av NAF boka ble det ingen klamme situasjoner i bilen hvor ”small talken” gikk i stå og situasjonen ble flau. Her sørget enkelte for at vi kunne benytte anledningen til å lære noe på vår ferd.
Visste du forresten at Vinjeøra er kjent for sin hasselskog, og at kirken har et romansk krusifiks som er 750 år eldre en kirken selv? Eller ved Stormyra mot E39 så passerer du en glissen furuskog på høyre side? Ikke jeg heller, men takket være NAF boka så vet jeg det nå!Turen nedover ble også preget av en mild grad av ubesluttsomhet blant turens deltagere. ”Skal vi ha tissepause, eller skal vi ikke?” ”Svele eller kaffe, eller kanskje begge deler?” En kylling, flere kyllinger, eller en salat? ”Kanskje en eller to bokser med mais kunne være godt i? Dresssing er ofte populært… Kanskje noen har lyst på dessert? Det burde være mulig å kjøpe sjokoladekakemiks på lørdag dersom det skulle være interesse for det. Eller dersom du er rimelig sikker på at interessen finnes kan du jo kjøpe det samtidig med det andre. Eller hva tror dere?” Undertegnede tok seg selv i å bli preget av situasjonen (foruten tissepausene) og klarte derfor bare å svare kanskje når formannen spurte om vi trengte en eller to handlevogner!
Vel fremme i Kristiansund kunne vi innkvartere oss på klubbhuset til KDK, og de ankomne kunne starte fredags ettermiddagen med et dykk. Brattøya ble stedet, en ”stor lagune” med en ”kløft” måtte forseres for å komme ut til veggen på utsiden. La meg legge til at det var fjære! Dykket ga en fangst av (les:dette ble sett og observert på dykket og ikke lagt i fangstnettet…) steinbit, flyndre og en hel haug med sjøharer og frynsesnegler. Resten av kvelden ble viet til ADP’er, velkomst av flere ankomne drauger, middag, skrøner og alt det som hører en dykkertur til.
Lørdag startet ikke så bra som vi hadde ønsket. Siden Island har bestemt seg for å brenne bankene de har tømt for penger, så var båtføreren til Samantha i Egypt på ubestemt tid. Værgudene spilte heller ikke på vårt lag, slik at RIB tur med Per Bjørn ikke lot seg gjennomføre. Så da fortsatte dykk-i-fra-land trenden vi allerede hadde startet med. I et forsøk på å finne dykkemål ved bruk at den flotte manne-duppedingsen-GPS, så skulle jo det være en enkel sak. Men det viste seg at GPS’en ikke visste om anleggsarbeid og bomveier, så vi havnet til slutt på samme sted som fredag. Dykk nummer to for dagen, inviterte til en lang gåtur på land, og en like lang svømmetur over vann før enkelte av oss surret rundt under vann på 3,5 m uten å finne veien ut i åpent hav. Mens de som fant veien måtte holde seg fast i tarestengler for å ikke bli skylt av gårde. Om dykkemålene var vanskelig å finne både over og under vann, så var det andre høydepunkter å glede seg over: Som at Draugens formann har gjennoppdaget Backstreet Boys (han mener selv at han aldri har sagt gjennoppdaget, men vi var tre vitner!) God stemning i bilen på vei til og fra dykking ble det når ” Everybody” gjomet over stereoen på full vreng! (Dokumentert på video)
Everybody, yeah
Rock your body, yeah
Everybody, yeah
Rock your body right
Backstreet’s back, alright
Gutta stod for matlaging denne helgen, mens jentene stod for luftfylling. Akkurat sånn det burde være i en likestillingsklubb som Draugen. Har en liten følelse av at dette ikke var helt tilfeldig da undertegnede har ytret missnøye om klar skjevfordeling av arbeidsoppgaver på tidligere turer. Og kanskje hadde tursjefen et håp om at vi skulle sutre oss tilbake til kjøkkenet…? Men den gang ei. Jentene regjerte kompressoren med stø rødvinshånd, og gutta stekte perfekt bacon. Alle utførte sine arbeidsoppgaver med glans og bidro med gode historier over middagsbordet. Jeg håper og tror at alle har hatt en fin tur selv om ikke dykkingen og været ble som planlagt. Det fine med det er jo at vi må tilbake, da vi har både ordentlig dykking, pubtur og Sundbåten i Kristiandsund til gode.
Julie
Opprinnelig skrevet av: Julie Asmussen


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem