Påskeøya 2010

Rekordmange drauger med stort og smått deltok i den tradisjonsrike turen til Skårøya denne påska, og oppholdet ble akkurat så innholdsrikt som seg hør og bør en skikkelig draugtur…
I vanntemperatur som sjelden steg over fire grader fikk de fleste tilfredstilt dykkelysten. Noen av oss var i vannet for første gang med tørrdrakt, mens andre slet med å finne en som passet. Noen kjørte scooter på leting etter vrak i tareskogen, mens andre bare ville ha et ”ordentlig dykk”. Kamskjell, breiflabb og torsk fylte fangstnettene i så stort monn at bly falt av. Et par spirende UV-fotografer ble også observert, men det sies at motivene visstnok må bearbeides noe før de offentliggjøres.
Oppå vannskorpa var det også action. De dristige av oss fikk kjøre tube, og de superdristige fikk en raftingtur i bølgene. Noen prøve seg på kveitefiske over et skvalpeskjær, mens andre fylte krabbeteinene med torsk (som senere ble observert som kosedyr). Noen tok en stille rotur til en annen øy, mens andre hadde ufrivillige motorstopp på samme sted. Et par av oss falt på sjøen, mens andre nøyde seg med å bare plumpe litt. Innimellom ble det også tid til en liten dupp i dørken for de mest fartsglade fantomene av oss.
Bryggekanten er åsted for mesteparten av det som skjer på påsketuren. I ly av kompressordur og ikledd regatta, gjerne duftende av 212 Sexy, går praten løst, fra tech-diving til strikking av vinhøner. Inntaket av grillede pølser og sjokoladekake er stort, og på kvelden kommer både ADP’en, vin og champagne frem. Bemerkningene sitter like løst som latteren og enkelte ytrer sogar glede over å ha sett sin første FFF’er i solnedgang.
På bryggefesten i år fikk natteranglerne oppleve aldrende fedre (aka Dr Phil og Dr Gyn) gi mer eller mindre gode råd til sine yngre og rødmende håpefulle. Vi håper de ikke ble skremt, for det er tross alt de som skal holde tradisjonen om Skårøya i hevd i mange mange år fremover….
Opprinnelig skrevet av: Kjersti Møller


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem