Urban dykking – hva er det?

Dykking i Trondheim sentrum med kafebesøk etterpå, er blitt den nye trenden i Draugen.
Noen av klubbens medlemmer har lagt seg til vanen å dykke i Trondheim sentrum. Er du lei av lørdagshandling og endeløse timer foran prøverom med «Du kler virkelig den fargen!» eller «Du er såå slank i den kjolen!» ? Da kan litt urban dykking være svaret. Dra f.eks. til Ilsvika, legg en femtilapp på parkometeret. Skift om midt i gaten til nabolagets forlystelse. Rusle ut i vannet og hør lyden av biltrafikk og skrikerunger bli erstattet av bobler og bølgeskvulp.
Spennende flyvrak fra siste verdenskrig ligger ikke langt fra bryggekanten. Joda, det er en fordel med scooter, men du som er vant med å svømme for egen maskin har heller ikke noe problem med å nå vrakene – såsant du er kvalisifsert til dykke på 35-40 meter. Er du ikke det, så finnes det for tiden et yrende dyreliv på langt grunnere vann. Forrige lørdag så jeg hundrevis av nakensnegler på min vei tilbake til land. Scooter-gutta kan nok ikke bekrefte akkurat det. De så som vanlig, ikke en puck, eller noe mindre enn en puck, under hele dykket. Det skal helst være stort og av metall for å vekke oppmerksomhet der i gården.
Etter dykket rusler du rundt hjørnet, inn på nærmeste kafe og bestiller kaffe og en matbit. Man har ikke termos med når man skal på urban dykking i midtbyen! Gamle røverhistorier blir som nye! God og mett og med ferske inntrykk fra havbunnen plukker du opp familien, som er ferdig med handlingen. Alle er blide og synes det har vært en strålende lørdag. Sludd og regn og vind på tvers – det spiller ingen rolle for en draug!
Opprinnelig skrevet av: Kåre Telnes


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem