Dampende hett i skjærgården

Amor spente buen over Kvenværet i helga og alle Draughjerter gleder seg!
Luciafeiring i tradisjonell forstand preget såvisst ikke årets Hitratur, vi lot gladelig julestress og lusekatter bli igjen hjemme til fordel for kystopplevelser i skjærgården. Fredag kveld inntok vi Faxvågs rorbuer, og vi lar oss stadig imponere over oppredde senger og velutstyrte hytter. Sultne menn med faretruende lavt blodtrykk fikk etterhvert mettet sine tomme mager, etter en aldri så liten kommunikasjonssvikt med matleverandøren. E-post kom aldri for å bli på Hitra, det vet vi nå. Noen av de mest ivrige av oss hoppet i tørrdrakta for å sanke kamskjell, mens andre ble igjen på land for å kjenne på godfølelsen og innta «en lille en», både med og uten pæresmak.
Lørdag opprant med stille hav og halvdemokratiske runder omkring valg av dykkemål. Draugbussen med sin nyerhvervede logo og Magnumen ble fylt til randen og ferden gikk etter en liten omvei over ikke fullt så smult farvann til Finnsøya. Noen tok turen gjennom tunnelen, andre langs veggen, og enkelte så intet annet enn gjennom en linse (vi har fått en Kåre-aspirant i klubben!). Vel tilbake utførte alle mann alle sine plikter i henhold til tursjefens befaling, 100-vis av liter luft ble fylt, stamp ble klargjort, mat kom på bordet, miksmaster i hus og sjauere sprang frem og tilbake. Overflatetiden ble godt utnyttet, og så bar det ut på tur igjen, på nattdykk rundt holmen (en av dem). Båtvettet er snart på plass, kun et fåtall blendet båtføreren denne gang, og de fleste av oss kom opp etter avtalt tid. Dvs – alle kom opp, men kanskje ikke som avtalt.
Så ble det tid for stampen – ikke medbrakt denne gang. Brygga gynget faretruende etterhvert som massen av Drauger i mer eller mindre påkledning økte og intimsonen minket. Enkelte endret til og med form og fasong etter timer i dampende vann. Mens dette foregikk på land var det et litt annet scenario under vann – for ei skriveplate kan brukes til så mangt. På 18 m dyp fikk Tom André sitt etterlengtede ja fra Grethe etter å ha reist halve jorda rundt på ett døgn. Hverken jetlag, dybderus eller to elleville halvnakne menn i sin beste prakt, dog ei sin beste alder, i svalestup la en demper på stemninga mellom vårt nyforlova par da de endelig kom til overflata – Draugen gratulerer dem begge!
I stampen ble det hett, nydelig mat ble fortært, champagnekorkene fløy, badeender fikk nye venner, ADP’er ble sprettet, speciality course in underwater hugging ble opprettet, nyforlova Kirsten Giftekniv fikk frie tøyler og både FFF’ere og TTT’ere kom godt overens og fant ikke natteroen før ut på morgenkvisten. Besøk fra lokalbefolkningen fikk vi også – noe som bidro til å dra opp «schtæmninga».
Til tross for mange trøtte morra-tryner på søndag kom vi oss i vannet igjen, for å fylle fangstnett på fangstnett med kamskjell til jul før vi vente nesa hjemover på såpeglatt føre. Og snipp snapp snute var eventyret om årets siste Draugtur ute.
PS! En stor takk til kompressoransvarlige, båtmenn (på hjul og på vann), kokker, oppvaskere, sjauere, fiksere, handlere og humørspredere for at dere gjorde dette til en så vellykket tur!
Opprinnelig skrevet av: Kjersti Møller


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem