Alle mødres dykketur*

26-28 september dro 11 Draugkvinner på dykketur med M/S Sula til Hitra og til tross for regn og haglbyger kan ikke turen beskrives som annet enn både begivenhetsrik og vellykket!
Med en forkjølet, men like blid kaptein Didrik bak roret, ble vi lost trygt i havn på Fillan fredagskvelden, etter et nattdykk utenfor Selva. Før dykket var vi tatt vel i mot av mannskapet som denne gang bestod av Ståle, Roar, Rune og Gaute. Staute og serviceinnstilte karer, selv om de ikke helt hadde skjønt forventningene til badekåpe, lavendel og mintsjokolade på puta til damer på tur. Kompensasjon i form av en pose IFA pastiller under puta til hver og en av oss skal de likevel få kreditt for!
Etter en natts søvn som prinsesser på erten la vi første dykk til Vettastrømmen i Dolmsundet, og selv om ikke alle av oss fant strømmen er det umulig å ikke la seg fascinere av de store samlingene med dødmannshånd og svartstjerner. Kjent og kjær dykkeplass som fortsatt kan anbefales. Etter å ha kommet oss etter å ha blitt utsatt for mannskapets nyerhvervede kunnskap innen det nye PADI-kurset «hvalross-i-gummibåt-dragning» hvor vi ble liggende i ymse, men akk så lite tiltalende positurer på dekk var det tid for dykking på Illsøyknabben. Dette dykket vil gå inn i historiebøkene som et av tidenes naturdykk sett fra vår side. Vi nevner i fleng; god sikt, vegg, tareskog, steinur, store breiflabber, kamskjell, lyr, lange, storsei, rognkjeks – noe identifiserbart, noe ikke fullt så lett å sette navn på. Det må sies at Marianne på dette tidspunktet var blitt enøyd, men til tross for manglende dybdesyn likevel kjempefornøyd.
Etter dykket på Illsøyknabben var det tid for ADP og et utsøkt måltid lammelår tilbredt av kokk Gaute som vartet opp med mat av ypperste klasse. Mette og fornøyde slo vi oss til ro i sofaen med ostepop og rødvin og store forventninger til mannskapets cabaretnummer, noe som dessverre lot vente på seg. Kanskje var det fordi de var mest opptatt med matlaging, nitroxfylling, mekking av båt, bytte av øltønner, oljing av motor, skifte av våte madrasser, service av kompressor, båtkjøring og andre ting?
Før hjemreise søndag hoppet vi i vannet ved Ulvvågen, noen for å plukke kamskjell, andre for et veggdykk. Dette dykket er i ettertid beskrevet som en «marinbiologs drøm». For de av oss som dro langs veggen fikk vi oppleve alle typer nakensnegler, gytende sjøpunger i ymse varianter, fiskestimer, svamp, begermanet, mosdyr – ja til og med en sjøstjernelarve bare for å nevne noe. Igjen kan vi anbefale dette som en super dykkeplass for de av oss som er interessert i «blomsterdykking». Kamskjellplukkerne så også ut til å være fornøyde.
Jentetur med M/S Sula kommer ganske bestemt å bli en årlig foreteelse og Anne Birgitte, Else, Kaja, Kari, Kjersti, Julie, Linda, Line, Marianne, Marit og Sunniva ønsker å rette en stor takk til mannskap og kaptein som gjorde dette til en så vellykka tur. We’ll be back! Og for de av dere som ønsker en visuell stemningsrapport fra turen – sjekk bildesamlingen under «Jentetur med Sula 2008» .
* Fritt etter Rune A. (og veldig intern)
Opprinnelig skrevet av: Kjersti Møller


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem