Episke dykk i seistimen og en ekte strandbar

Nok en gang har vi kost oss på Stokkøya. Denne gangen var nok høydepunktet et fantastisk dykk på den nordligste tuppen av Hosenøyene der vi startet i kløfta i Flesa, rundt ut på veggen mot vest og fikk et dykk som antageligvis minner sterkt om å dykke i en laksemerde.
-Hm, jeg lurer på hvorfor det blir så mørkt nå, tenkte referenten der han svømte rundt og tittet på krabber, nakensnegler, tareskog en og annen lyr og småtorsk som gjemte seg innunder steinene. -Det var vitterlig blå himmel og kloss oppi vindstille for 15 minutter siden! Så tittet han og dykkepartneren opp og fikk seg en episk opplevelse. Titusenvis av sei beitet på plankton og virket nærmest uberørt av etterhvert 12 drauger som fikk seg opplevelse de sent glemmer.

Når man kan ligge over 15 minutter på ryggen og føle at man er midt inne i en National Geographic dokumentar vet man at man har en god dag. At det var lune fine 12 grader i vannet gjorde heller ikke noe. Det er selvsagt vanskelig å toppe et slikt dykk, men det var ikke langt unna senere på dagen heller. Vi hadde 2 båter i sving og etter enn meget velsmakende tomatsuppe laget fra bunnen, med det Bjarne Rimi eller var det Arne Brimi, kaller «foøæerske urthhhhheee!» var det tid for delt innsats. En stor gruppe valgte seg en klassiker med vraket av Moi som gikk på Maltsekken i 1974. Av en eller annen grunn eier Draugen vraket. Referenten fokuserte i stedet på kamskjell til middagen, pga litt sterkere vind valgte vi ei lita bukt i le av Linesøya med nok kamskjell til at det ble både kamskjell i fryseren og på tallerkene et par timer senere.

[imgH1251]
Men nå glemmer vi en liten detalj. Sørlandets meget hardtarbeidende popstjerne og gitartraktør Erlend Ropstad hadde selvsagt fått med seg at draugene skulle til Stokkøya og la inn konsert i Strandbaren fredag kveld. Fin opplevelse å starte helga med, etter en båttur i solnedgang selvsagt, men det er jo helt dagligdags…..

Som vanlig klinket vi til med sjømat til middag på lørdag, til forrett en kamskjellklassiker med ruccola, balsamicoreduksjon, olivenolje, toast og serranoskinke. Hovedretten var en ovnsbakt torsk med tomatconcasse, soyasmør med ingefær og en helt nydelig rotmospurre signert Leif og med hjemmedyrket hvitløk fra Linda. Nam! Vi kom heller ikke unna dessert, og der ble det kjøpt inn 6 kg jordbær i stedet for ca 1,2 kg som var beregnet mengde. Sammen med blender, lime, ingefær og sukkerlake samt litt kremfløte trillet vi fra bordet etter et par timer…

Søndagen spredte vi igjen innsatsen. Etter en ydderst vellykket tur på vraket DS Lita rakk vi å miste en lykt på og plukket både kamskjell, krabber og et lite utvalg breiflabb til fryseren mellom Smellingen og Flesa for de med størst interesse for natur.

Referenten og tursjefen takker spesielt for effektivitet i etterarbeidet på turen. Båter ble raskt satt på land, og bussen var i vannet i byen igjen omtrent før referenten hadde kjøpt kaffe i Åfjord.
Opprinnelig skrevet av: Eirik Kjos


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem