Hva er en turleder?

Vi er jo allerede kjempegode på turer i Draugen, men hva skal til for at turene skal bli enda bedre? Vi tror at det er smart å ha en utnevnt turleder. En kvinne eller mann som er med på turen og som skal være en ekstra pådriver for å smøre draugmaskina så den går silkemykt og fint gjennom turhelgen.
Men hva gjør turlederen da?

Turlederen er den som leder planleggingen av turen sammen med tursjefen på turmøte eller mail i forkant.

Underveis er turlederen den som fordeler forefallende oppgaver dersom det ikke skulle gå av seg selv sånn som det pleier.

Turlederen har kontroll på utlegg underveis på turen.

Turlederen er ansvarlig for å organisere sikkerheten og sikkerhetsarbeidet på tur. Hun sjekker at vi har nødvendig førstehjelpsutstyr og varslingsutstyr (VHF/mobil/flagg/bluss) med oss. Bruker alarmplanen og leder eller setter igang arbeidet dersom vi får en hendelse.

Dersom turlederen ved mistanke om trykkfallsyke ønsker å tilkalle eller konsultere medisinsk kompetanse gjør hun det uten at vi som er på turen diskuterer om det er nødvendig. Det er alltid kult å sjekke med kompetente folk og få veiledning. Folket på landsfunksjonen for hyperbar medisin i Bergen er alltid vennlig innstilt og klare for å gi råd.

Så da er det bare å dra på tur da, det er jo det Draugen handler om.
Opprinnelig skrevet av: Eirik Kjos


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem