Nyheter

Ronny Arnesen: Et tilbakeblikk på teknisk dykking

Arrangementet er åpent for både Draugen og andre dykke-interesserte personer! Klubblokalet 22. april 18:30.

Vi er så heldige å få besøk av Ronny Arnesen! Ronny regnes som en pionér i Norge innen både teknisk dykking og grottedykking. Han har jobbet som både brannmann og redningsdykker, men bruker nå pensjonisttilværelsen på blant annet å utforske hemmelige steder under Oslo (Urban Exploration). Ronny har et uendelig lager av spennende historier og hans kunnskap er bygget opp gjennom flere år med nysgjerrighet og dykk der teori testes i praksis. Planlegging ned til minste detalj har vært viktig for Ronny, noe som gir gode refleksjoner og høy grad av bevisstgjøring.

Ronny er en god formidler som har gitt ut flere bøker og holdt mange foredrag. Gled dere til en spennende kveld der han beskriver sin vei inn i teknisk dykking og hvordan denne ble utført!!


Jakten på M101

Robert Staven forteller om jakten på M101

En mørk novemberkveld i 1942 kolliderte en tysk minesveiper med et dampskip ved Marflesa utenfor Roan. Minesveiperen gikk raskt ned etter kollisjonen, og 13 tyske sjøfolk ble med ned i dypet. Minesveiperen M101 var 56m lang, så således ikke noen liten båt, og beskrivelser av hva og hvor dette skjedde finnes også. Flere vrak-entusiaster har lett mye etter vraket, og kystverket har gjort omfattende søk etter vraket med avansert utstyr. Men hvor M101 hviler har forblitt en gåte. Men…

Kom og hør historien om jakten på M101 hos Draugen Froskemannsklubb tirsdag 15. oktober 20:00!

Opprinnelig skrevet av: Ståle Fjeldstad


Kurs i gassblanding og nitroxdykking

Er du interessert i kurs i gassblanding? Eller kanskje et nitroxdykkekurs?
Klubben vurderer å sette opp kurs i gassblanding (nitrox + evt. trimix), dersom det er interesse. I tillegg har vi mulighet til å tilby nitrox-dykkekurs i klubbregi. Nitroxdykkekurset forutsetter at du allerede har grunnkurs i sportsdykking (CMAS * eller tilsvarende).

Synes du det høres interessant ut, så registrer deg ved å fylle ut skjemaet:
https://forms.gle/cdmmK6UPE14ezf7M8

Les mer om kursene på NDFs egen side: https://ndf.no/Utdanning/Tekniske-kurs
Opprinnelig skrevet av: Magnar Strand Olsen


Nytt år – nye muligheter

Velkommen til et nytt år med mange aktiviteter i draugregi. Vi gleder oss særlig til å bli bedre kjent med våre nye medlemmer!
Aktivitetslista i vår er nå oppdatert, og du kan se frem til mange flotte opplevelser med draugene, både over og under vann i 2019.

Vi møtes som sedvanlig til klubbkvelder (tirsdager kl. 20.00 på klubblokalet), og det legges også opp til fast dykking hver uke slik at du alltid skal ha noen å dykke med. I tillegg får du anledning til å benytte Husebybadet gratis hver mandag kveld, samt bli med på en rekke turer.

Første tur blir til Kristiansund – du har vel tenkt å bli med? I år som i fjor inviterer vi alle dykkere med familie på påsketur til Skårøya, og vi kommer til dekket bord også denne gangen. Videre har tursjefen flere planer for turmål i vår, blant annet til Ålesund, så her gjelder det å følge med!

Klubben kommer til å arrangere flere interessante temakvelder i tillegg til at det ryktes om hardt arbeid i ulike festkomiteer. I mars arrangeres egen sikkerhetskveld, og i april deltar vi på barnas store fjæredag. Her gjelder det å følge med!

Nye medlemmer ønskes selvsagt velkommen – ta kontakt eller kom på et av våre klubbmøter for å treffe oss!

Aktivitetslista finner du her: http://www.draugen-fmk.no/kalender.php
Opprinnelig skrevet av: Kjersti Møller


Klubbtur til Rørvik, 16. – 18. november

Pris pr. medlem: 2100,-
Påmeldingsfrist: 31.10.2018
Det åpnes for påmelding til Rørvik, 16. – 18. november
Vi skal bo hos Rørvik Rorbuer
Pris pr. medlem: 2100,-
Påmeldingsfrist: 31.10.2018

Dette inkluderer:
– Overnatting
– Dykking fra klubbens båt
– luftfylling fra klubbens kompressor
– Mat.

Turen arrangeres etter Draugens gode dugnads-standard.
Det betyr at noen må trekke båt, transportere kompressor, O2-koffert og annet klubbutstyr, gjøre innkjøp, lage mat, underholde.

Påmelding ved innbetaling til Draug-kontoen. (IKKE VIPPS!)
Husk å merk innbetalingen med «Rørvik» og «Navn» på alle deltakere det betales for.

Førstemann til nettbanken!
Opprinnelig skrevet av: Roar Furuhaug


Det åpnes for påmelding til Knarrlagssundet

Pris pr. medlem: 1950,-
Påmeldingsfrist: 25.09.2018
Hei.

Det åpnes for påmelding til Knarrlagssundet
Vi har fått låne ei hel brygge til overnatting.

Pris pr. medlem: 1950,-

Dette inkluderer:
– Overnatting
– Dykking fra klubbens båt
– luftfylling fra klubbens kompressor
– Mat.

Turen arrangeres etter Draugens gode dugnads-standard.
Det betyr at noen må trekke båt, transportere kompressor, O2-koffert og annet klubbutstyr, gjøre innkjøp, lage mat, underholde.

Påmelding ved innbetaling til Draug-kontoen.
Husk å merk innbetalingen med «Knarr» og «Navn» på alle deltakere det betales for.

Førstemann til nettbanken!
Opprinnelig skrevet av: Roar Furuhaug


Femti år og like aktiv

Draugen ligger ikke på latsiden i høst – vi fortsetter å feire oss selv hele 2018 til ende!
Draugen har antageligvis et av landets beste turtilbud i klubbregi. Vi starter med stort dykketreff på Stokkøya i august. Deretter inviterer vi på klubbtur til Sula fyr, Knarrlagssundet og Rørvik før vi avslutter tradisjonen tro med juletur til Kvenvær. Det legges opp til variert dykking, slik at du kan få svømme både gjennom tareskog og vrak. Det blir også god mulighet til å fylle fangstnett underveis. Og ikke minst; vi er på tur ikke bare for å dykke, men også for å ha det hyggelig sammen!

Når vi ikke arrangeres klubbtur inviteres det til ukentlig dykking. Dykkevaktene annonserer i god tid hvor og når de skal dykke. Hvem som har «ukas vakt» finner du i aktivitetslista. Det gjelder å følge med på aktivitetslista som blir oppdatert jevnlig med nye arrangement:

http://www.draugen-fmk.no/kalender.php

Du vil heller ikke gå glipp av julebordet, og de ulike temakveldene som vil bli annonsert i løpet av høsten. Første temakveld blir en egen sikkerhetskveld i regi av klubbens sikkerhetsansvarlig.

Vi fortsetter også det gode arbeidet vi har startet med å delta i ryddeaksjonen i regi av NDF for en renere havbunn.

Nye medlemmer ønskes selvsagt velkommen – ta kontakt eller kom på en av våre klubbkvelder for å treffe oss!

Foto: Hege Røkenes
Opprinnelig skrevet av: Kjersti Møller


Klubbtur til Sula fyr 13. til 16. september!

Sommeren er snart over…
Bli med på lang dykkehelg til Sula fyr.
Vi bor i fyrvokterboligen
Torsdag til søndag
Pris: kr 2350,- pr. aktivt medlem (Inkl. overnatting u/sengetøy, båt, luft og felles mat.)
Pris for ikke-medlem kr 2990,-

Påmeldingsfrist: 05.08.2018
Påmelidng ved betaling til Draug-kontoen. Merk betalingen med «Sula fyr» + «Navn på deltaker(e)» det betales for
Praktiske opplysninger:
– Ta med sengetøy eller sovepose.
– Noen må dra Draugbussen til Dyrøy på Frøya.
– Noen kan bli med Draugbussen over. Blir vi flere enn det er plass til må resten ta hurtigbåten eller ferja. (http://www.fosennamsos.no/dyroey-oeyrekken/)
– Pakk vanntett.
Opprinnelig skrevet av: Roar Furuhaug


Jubileumstreff på Stokkøya 24-26 August

Visste du at Draugen eier et vrak på Stokkøya? Lasteskipet Moi gikk ned fullastet med «hvitstein» en januardag i 1974. I dag er hun et yndet dykkermål. Bli med Draugen på åpent jubileumstreff på Stokkøya 24-26 august og dykk på Moi, kløfta på Flesa, Lita og Treff og de andre dykkemålene som passer. Spennnde foredrag på kveldene og overnatting i sublugar, sjøsenter eller telt
I 3 dager til ende markerer Draugen sitt 50 års jubileum med dykking på Stokkøya. Alle dykkere er velkommen og det er samme pris uansett om du er medlem eller ei. Den gangen Draugene begynte å ferdes ute på Fosen var Stokkøya en bortgjemt og ganske ukjent perle. I dag er det en verdensberømt destinasjon, men muligheten for rimelig overnatting og luftfylling er der fremdeles. Draugen kjører ut 3 båter, ekstra kompressorer, har på plass stort naust for lagring og påkledning, god plass innendørs i sjøsenteret for foredrag, sosial moro og avslapping mellom dykka. Du kan bo i telt, i fellesrom på sjøsenter, eller booke et av våre reserverte hotellrom.

Vi starter treffet fra lunsj fredag 24 og kjører ut dagen søndag 26 til alle har dykket.

Priser:
Sjøsenterpakke med 5 dykk,
frokoster, overnatting på fellesrom,
varm grill og tilbehør lørdag og middag i Strandbaren fredag.
2200,-

Teltpakke med 5 dykk, teltplass, varm grill og tilbehør lørdag
og middag i Strandbaren fredag
1500,-

Dykkepakke for de som bor privat med grilling lørdag og middag fredag som over
1300,-

[imgH29]Hotellovernatting bookes med rabatt direkte til hotellet, husk å si at du kommer fra Draugen. I tillegg til overnatting kommer dykkepakke utenom. Øvrige bestillinger går rett til eirik.kjos@gmail.com . Dagspakke med bare dykking kun mulig ved ledig kapasitet, gi beskjed om du ønsker en slik mulighet så vi har oversikt. Begrenset plass og veldig mange påmeldte allerede. Ikke nøl, meld deg på nå

Også de som skal ha hotell må gi beskjed om dykkepakker.

Ikkedykkere hjertelig velkommen til kostpris. Ved spørsmål ring 99642106, men påmelding går på mail.
Opprinnelig skrevet av: Eirik Kjos


Påsketuren – Turen for store og små

Som så mange år tidligere har vi leid leirskolen på Skårøya på Hitra til årets påsketur. 2 daglige dykk, ferdig servert mat, barne og familievennlig overnatting og aktivitetsmuligheter, avslapping og kos for ikkedykkende familiemedlemmer og fantastisk skjærgård på alle kanter.
Velkommen til årets påsketur som går fra Lørdag 24 mars kl 12 til onsdag 28 mars ved lunsjtider. Her skal det dykkes kløfter, spottes nakensnegeler, testes strømdykk og letes etter fisk i tareskogen. Kamskjell skal plukkes og spise i hopetall for de som liker det og mellom dykkene kan du gjemme deg bort på Skårøya og lese en god bok, eller delta i brettspill, dele dykkehistorier og spise god mat. Området er også fantastisk for kajakk, fridykk og fisketurer.

Medlemspriser:
Dykkere over 19 år 2950,-
Ung 13-19 900,- (inkludert dyking for de som er sertifisert)
Barn tom 12 550,-
Voksen ikke dykker 1850,-

Ikke medlem:
Dykker 3750,-
Voksen ikke dykker 2200,-
Ung 13-19 1100,-

Obs! Påmelding til turkomiteen direkte: roar.furuhaug@googlemail.com

Turprisen inkluderer overnatting, 3 daglige måltid, overnatting, 2 daglige båtdykk, luftfylling og alle øvrige båtturer.

Draugens generelle turbetingelser finner du her: http://draugen-fmk.no/visNyhet.php?id=128

Jo før du melder deg på jo bedre er det, men siste frist er 2 uker før avreise.
Opprinnelig skrevet av: Eirik Kjos


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem