En litt annerledes påsketur

På utstyret skal storfolk kjennes – og etter å ha fraktet to kompressorer, førti små, store, gamle og ferske drauger, fire båter og to barnevogner over fjorden var det igjen duket for Draugens årlange tradisjon – påsketuren til Skårøya. I år som årene før en vellykket tur på mange vis, men denne gang ei heller uten alvorspreg – dessverre.
I år var det mye som slo til for første gang på lenge; sola skinte fra skyfri himmel, Rune slapp både å henge opp presenning og å dykke, Tom André lokaliserte steameren, dykkebåtene gikk presist, kjøkkentjenesten ble bestått med glans, maten fikk plass i kjølerommet, og på brygga konverserte pølsespisende og harepussugende drauger på sin beste julekalender-engelsk med langveisfarende ex-drauger fra «down under». Draugbussen kom seg for en gangs skyld helt ut til Blåskyøya, og tre graders vann og algeoppblomstring la ingen demper på gleden over å komme seg i vannet for å besøke blant annet Kløfta, Finnsøya og Russer’n.
Draugen FMK har som vi vet til tross for stor dykkeaktivitet vært forskånet for dykkerulykker i lang tid, men dessverre skjedde det vi alle hadde minst håpet på i år. Etter et dykk på Hermund følte en av våre medlemmer seg dårlig, noe som førte til at det raskt ble tatt kontakt med AMK-sentralen samtidig som vedkommende umiddelbart ble satt til å puste ren oksygen. Pga symptomene ble det avgjort at det var nødvendig med ytterligere behandling. Dykkeren fikk to trykkammerbehandlinger og er etter eget utsagn nå i god form, noe vi alle er svært takknemlige for.
Å se Sea King rotere over øya var ikke et syn noen av oss ønsket å oppleve, samtidig føltes det betryggende at hjelpen var så raskt på plass og at klubbens egne rutiner for dykkerelaterte hendelser fungerte etter intensjonen, noe vi har fått bekreftet og skryt av fra vakthavende dykkerlege ved Haukeland. Vi kan imidlertid alle ta lærdom av det som skjedde og draugene inviteres derfor til en egen temakveld knyttet til hendelsen over påske. Dette for å høre hva dykkeren selv har å si, og for å ta en ny gjennomgang av egne sikkerhetsrutiner og lokalisere muligheter for forbedring. Draugen FMK tar sikker dykking på alvor!
Til tross for at påsketuren i år ga rom for ettertanke, kommer vi også til å huske dugnadsånden, dykkegleden og dykkeskrønene som etter hvert har blitt klubbens særpreg. Det så også ut til at våre ferskeste og våre yngste medlemmer trivdes på tur, så påskeferd til Skårøya blir det nok neste år også.
Tusen takk til alle sammen!
Opprinnelig skrevet av: Kjersti Møller


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem