Skarnsundet 6-8.nov 2009

10 glade (+/-) dykkere dro sist helg på tur til Inderøyas- og Nord-Trøndelags perle, Skarnsundet. Været viste seg fra sin aller beste side, med sol fra skyfri himmel på dagen og funklende stjernehimmel på natta. Det ble på denne turen som på de fleste andre draugturer, muligheter for en passende blanding av sosialt samvær kombinert med flott dykking.
Vi ankom Skarnsundet Fjordsenter på fredag kveld. De fleste litt for slitne til å hoppe i sjøen, så litt varm suppe med noe godt attåt ble kveldens aktivitet, med forsetter om en bedre dykkedag dagen derpå…
Det ble en rolig start på lørdagen. Da vi er avhengige av tidevannet for å kunne dykke under Skarnsundbrua, måtte vi vente på flo sjø i 2-tiden på ettermiddagen. Hva er vel bedre å starte dagen med en lang frokost og kaffe, og god tid til å klargjøre flasker og utstyr til dagens dykk?
Drauger på tur er jo alltid et kuriosum for de vi møter på turen. Roar kom som vanlig med Beate (les:hummer’n), men denne gangen kom de ikke alene. Vi hadde nemlig med en henger registrert som stamp! En et tonns badestamp med vedfyring på slep er ikke hverdagskost, selv for drauger. Mye av fredagskvelden gikk med til å parkere stampen på kaikanten og starte den noe viktige, men ikke like enkle oppgaven med å fylle stampen med vann. Enden på visa ble tross alt at ingeniørene fikk vann i stampen tilslutt (såkalt brakkvann) og fyr på vedovnen. Varmt og godt ble det også! Så for at vi ikke skulle få dykkeabstinenser, tilbrakte det store flertallet lørdagskvelden i stampen, i selskap med en fantastisk stjernehimmel. Annet selskap fikk vi også: vår gode venn og lokale helt Joakim kom innom på lørdags”kvelden” for å slå av en prat på vei hjem fra fest. Så må vi ikke glemme de som la lørdagsturen sin innom fjordsenteret for å ta bilde av Beate…
Selv om helgens lengste bunntid ble tilbrakt i stampen, ble det plass til litt dykking i sjøen også. Forholdene viste seg fra sin beste side, med god sikt og stort sett lite strøm. Undertegnede hadde fantastisk flotte dykk på korallene under brua. Så fine røde viftekoraller i størrelsesorden skog skal man lete lenge etter. Noen eksemplarer av Periphylla periphylla fikk de fleste av oss også sett. Samme dykk ble gjentatt på søndag, mens noen av oss valgte veggen ut i fra moloen som nattdykk på lørdag. Og det ble jo ikke dårligere: mange eksemplarer av Chimaera monstrosa bedre kjent som havmus ble observert på nært hold gjennom det meste av dykket. Store hummer lusket også rundt i nattens mulm og mørke. Alle dykkerne virket svært så fornøyde med dykkene sine. Selv Øyvind smilte som ei sol (riktig nok etter at han ble bestukket med sjokolade) etter endt første dykk. Han hadde jo tross alt hatt den beste sikten: både bunnen og hele Skarnsund brua hadde han sett under hele dykket, samt muligheten til å slå av en prat med en lokal helt på stranda! Også 3-kløveret som sikkert lå like lenge i overflata som under vann, virket fornøyde (må innrømme at sjokolade kanskje hadde en finger med i spillet her også).
Alt i alt ble det en super tur både dykkemessig og sosialt (med unntak av Rune R. som muligens hadde pådratt seg noe svineri og tilbrakte derfor helgen i senga. Bedre lykke neste gang, Rune)
Takk til alle som var med og gjorde turen til det den ble: en super tur, med super dykking (tørrdrakt så vel som bikini/badebukse) og god mat og drikke! Hva mer kan man ønske seg?
Opprinnelig skrevet av: Julie Asmussen


Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem