ID: passord:
Hovedbilde for nyhet
Av Eirik Kjos 14.08.15
Sist endret 28.08.15, kl 10.07 av Eirik Kjos

Camp Plura 2015


Kanskje er det bare et utrykk for den gode økonomien, eller har Draugene blitt litt mykere i kanten? I år var det mange nye telt, fyringsløsninger for både drakt og telt, og opptil flere campingvogner med fortelt i sving under NGDF´s grottedykkertreff i Plura.


Som vanlig var Draugen største klubbmiljø på treffet, men vi vant kanskje ikke festen, siden enda flere valgte å ha med seg barna i år.

For å illustrere poenget gjengir vi en samtale mellom referenten og et anonymt medlem i komfortklubben uken før avreise som forløp omtrent slik:- Hei, du nå har jeg fått den nye drakten med el-varmepluggen integrert i innløpsventilen. Den ble bra. - Oi, ja det vil jeg også ha. Jeg ringer fue, tror du jeg får den før vi skal reise? Åssen ble det nye teltet forresten? - Joda, veldig bra, soverom til barna og greier! - Jaja, vi har nå leid campingvogn i år. Referenten er litt slukøret, men så kommer han på den fulle flasken med argon han har i ermet og kontrer elegant. -I år blir det forresten argon i drakta....

At mange drauger har svart belte i komfortabel camping kommer ikke som noen overraskelse, men i år var altså utstyret betydelig oppgradert både på overnattingsfronten og i vannet. Turens fotograf var blant annet utstyrt med ny automagisk fyring i sin nye gamme og referenten kompenserte manglende campingvogn med et antall pressenninger og rigger på høyde med det klubbens tidligere mester i rigging av teltplass (nå med campingvogn) presterte. En rogalending i telecombransjen som velger å forbli anonym hadde både ny lavoo, ny vedovn, nye liggeunderlag og feltsenger. Han var tilogmed på vestlandet en tur for å prøve den i skikkelig regnvær før Plurauka.

Dykkingen i år startet med noe redusert sikt og litt surt vær, men utover i uken ble sikten progressivt bedre, og været viste seg fra sin aller beste side. Det ble dykket, diskutert og servert bålmat ut i de små timer. Også to herrer hvorav en som tidligere har hatt problemer med å sette opp lavooen før leggetid, klarte seg usedvanlig bra på overnattingsfronten i år.

Og med så mange pressenninger, fortelt og campingvogner satte heller ikke noen våte kvelder en demper på mulighetene for hyggelige samtaler med litt godt i glasset. Også i år var det tid til tørrgrotting og noen finske dykkere tok tom lunsjen i luftkammeret i Plura på medbragte stoler med kokeutstyr transportert inn i scooter-rør.

Alle UW bilder er tatt av vår eminente fotograf Øyvind Hegle