Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Ulykker – hvorfor gikk det galt? Foredrag med ekstern foredragsholder

25. november, 2021 19:30 20:00

I april 2020 skulle vi egentlig ha hatt et foredrag med Geir Gundersen, seksjonsleder på Dykke- og Froskemannskolen på Haakonsvern (Bergen). Det måtte dessverre kanselleres pga av COVID, men i november kommer han til Trondheim og holder foredrag for oss. Tema er ikke bestemt, men vi regner med det blir noe ala det vi egentlig skulle ha i fjor; om ulykker og bakgrunnen for at noe gikk galt. Sett av dato. NB! Endringer i klokkeslett og tema kan bli endret!******
Ulykker – hvorfor gikk det galt?Hvorfor tar mennesker de valgene de gjør? Hva er det som gjør at man tror man gjør det riktige, men i etterkant viser det seg å være feil? Valgene vi tar kan få fatale konsekvenser.
Geir Gundersen er seksjonsleder på Dykke- og Froskemannskolen på Haakonsvern (Bergen) og jobber til daglig med å utdanne dykkere og dykkeledere i Forsvaret. Han sitter i tillegg i ulike kommisjoner og har vært med å granske flere ulykker. Han har også vært med i redningsinnsatsen under Plura-ulykken der to grottedykkere omkom (2014), helikopter-ulykken på Turøy (2016) og kollisjonen med fregatten Helge Ingstad (2018). Alt dette gjør at Geir har fått et godt bilde av hva som skjer «på baksiden» av en ulykke og hvilke faktorer som er med på å påvirke avgjørelsesprosessene og handlingsforløpet.
Geir kommer til Draugen for å lære oss mer om dette, som på fagspråket kalles «human factors» (se definisjon lenger ned*). Foredraget passer for dykkere på alle nivåer, og det vil også være av interesse for ikke-dykkere! Det er ikke hver dag Geir er i Trondheim, så dette er et foredrag du ikke vil gå glipp av!! Vi kan også nevnte at Geir i tillegg er marinbiolog og aktiv sportsdykker, så han kjenner godt til hvordan vi som sportsdykkere tenker.
En stor takk til HVL Dykkerutdanningen som sørger for at vi får spennende foredragsholdere til Bartebyen! 🤩VEL MØTT!!* For de som ikke har lest så mye om Humar Factors så er dette en god beskrivelse: «Human Factors focuses on why we make the mistakes we do and what we can do to reduce the likelihood of an accident or adverse event happening. It does not focus on the technical aspects of diving but rather decision making, situational awareness, communications and cooperation skills, and crucially, their interdependence» (kilde: https://www.thehumandiver.com/microclass).

Riggen

Ormens Lange veg 24
Trondheim, Trondheim 7040 Norge
+ Google-kart

Medlemsfordeler

  • Båter

  • Fyllepanel

  • Klubbhus

Bli medlem